5 trin til det rigtige lampekøb

Der er gode grunde til at få lampefeber, når man skal tage stilling til, hvilket design og hvilken lyskilde og lampetype man skal vælge, når det gælder om boligens belysning.
Heldigvis er der råd at hente her, når vi guider dig til 5 trin, hvorledes du kan finde frem til det rigtige lampekøb og lige så undgå de velkendte fejlkøb.

Følg disse tips, når du skal vælge en ny lampe

  1. Sørg for at lampen giver det optimale lys i rummet. Er rummet stort, bør du vælge en lyskilde med høj nok lysstyrke, således at rummet bliver lyst tilpas op, uden selvfølgelig at blænde.
  2. Er økonomien til det, kan det være en god investering at købe en tidløs lampeklassiker i et flot design og god kvalitet, som du vil få glæde af mange år ud i fremtiden.
  3. Er du tvivl om en lampe, du har udset dig for, så vent en uges tid med at købe den. Går tankerne stadig på lampen ugen efter, er der noget om det, og lampen er derfor nødsaget til at komme hjem i din bolig. Med dette trick er der også stor sandsynlighed for, at du undgår fejlkøb.
  4. Tænk ud af boksen. Gør noget, som du normalt ikke ville gøre. Tænk i alternativer i form af materialer, farver, former og størrelser. Måske en betonlampe ville klæde spisebordet, eller en fjerlampe ville pynte i soveværelset.
  5. Søg inspiration på nettet og i magasiner. Lav evt. en collage, hvor du klipper farverkort og produkter ud og hænger op sammen. På den måde kan du finde frem til, om farvekombinationerne vil stå godt sammen med sofaen eller jeres nye spisebord.

Andre nyttige lysråd

– Er din bolig så heldig at være udstyret med store vinduespartier eller anden form for godt lysindfald, så udnyt dig af denne fordel. Indret dig med kunstlys efter rummets behov.

– Forsøg at hæng dine lamper op, så du mindst muligt bliver blændet af det, og overhold de gode råd fra producenterne omkring den maksimale længde på lyskilderne.

Klik her og find smukke lamper i alverdens design og prisklasser. På Bynordico.dk finder du lamper til hele boligens indretning i et vælg af farver, materialer og størrelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *