Brug kælderpladsen til at lave en fantastisk vinkælder

Har du noget kælderplads, som du lige nu ikke bruger til noget? I mange boliger bliver kælderen ikke brugt til særligt meget, da der ikke altid er lige mange oplagte måder at bruge kælderrummet på. Men en fantastisk måde at bruge kælderrummet på, er ved at lave en vinkælder, som du kan læse mere om i denne artikel.

 

Udnyt kælderpladsen i din bolig til en vinkælder

Hvis du en bolig med lidt kælderplads, som du lige nu ikke bruger til noget, er det en oplagt mulighed at bruge pladsen til at lave en vinkælder. Med en vinkælder, får du et unikt sted til at opbevare din vin.

En vinkælder lyder måske som noget, kun professionelle vineksperter har. Men hvis du interesserer dig for vin, og allerede har et par flasker stående her og der, kan du med fordel indrettet kælderen til opbevaring af din vin. Du behøver nemlig ikke at være ekspert for at have din helt egen vinkælder.

Der er mange fordele ved at bruge kælderen som opbevaringsrum. Først og fremmest er det en god måde at bruge kælderen på. Ud over det er også en god måde at opbevare vinen på, da der ofte er en god temperatur og ikke kommer sollys ind, hvilket du kan læse mere om senere i artiklen.

Hvis du er ude at kigge på nye boliger, kan du med fordel gå efter en bolig, hvor du har gode muligheder for at lave en unik vinkælder. I det tilfælde er det ligeledes en god idé at alliere dig med en boligadvokat, så du er sikker på at alt i din bolighandel forløber som det skal og du roligt kan gå i gang med indretningen af din vinkælder.

 

Sådan laver du en vinkælder

Du kan lave en vinkælder på mange forskellige måder, alt efter hvilket kælderrum du har. Først og fremmest, gælder det om at finde nogle reoler eller skabe, som du kan bruge til opbevaring af vinen.

Her gælder det om at tænke over, hvad der vil passe godt ind i kælderen og samtidig giver dig mulighed for at opbevare det vin, som du gerne vil. Du kan finde mange forskellige reoler og ikke mindst vinskabe, som du kan bruge til at skabe lige netop den vinkælder du drømmer om.

 

Skab optimale rammer for opbevaring af vinen

Når du laver en vinkælder, der det vigtigt at kabe optimale rammer for opbevaring af vin. Her er der flere forskellige aspekter, som gør sig gældende.

Det er først og fremmest vigtigt at have den rigtige temperatur i kælderen for at opbevare vinen på en god måde. Den optimale temperatur for det meste vin, ligger på omkring 10-11 grader, mens noget vin har brug for koldere temperaturer.

Det er fx ofte rart at have et par gode flakser hvidvin liggende på køl, så du altid har mulighed for at nyde et glas kold hvidvin.

Ud over temperaturen, er det vigtigt at kigge på luftfugtigheden i kælderrummet, da det er vigtigt at have den optimale luftfugtighed. Hvis der er for tørt i kælderen, risikerer du nemlig at korkpropperne tørrer ud.

Det er ligeledes vigtigt at vinen ikke for sollys, da det kan være med til at ødelægge en god flaske vin.

Da kælderen i forvejen har lave temperaturer og ofte en god luftfugtighed samtidig med at der ikke kommer meget sollys, er det et perfekt sted til vinopbevaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *