Gør sommerhuset klar til sæsonen med disse råd

Sommeren er så småt ved at komme og det betyder tid til at besøge sommerhuset, hvis du er så heldig at eje dit eget sommerhus. For at få nogle gode dage i dit sommerhus, er det vigtigt at gøre sommerhuset klar til sæsonen, hvilket du kan læse mere om her.

Undersøg sommerhuset for eventuelle skader

Det først du skal gøre, når sommeren nærmer sig, er at undersøge sommerhuset for eventuelle skader.

Når vi kommer til forårs- og sommermånederne, har sommerhuset stået mange måneder uden at blive brugt og derfor er det vigtigt at tjekke efter eventuelle skader, så du er sikker på at sommerhuset er klar til at blive beboet, når sommerferien melder sig.

Det er især vigtigt at tjekke taget og rense det for eventuelle alger. Taget er ekstra udsat i vintermånederne, og det er derfor noget af det vigtigste at tjekke op på.

Ud over taget, er det en god idé at gå hele boligen igennem og undersøge om der er skader på vej. Hvis du opdager skaderne i god tid, er det nemmere og ikke mindst billigere at få dem repareret.

Få styr på elektronikken

Når du har fået styr på eventuelle skader i sommerhuset, er det tid til at tjekke op på elektronikken og se om det virker som det skal.

Det kan ligeledes være en god idé at overveje, om der er brug for ny elektronik i dit sommerhus. Hvis du fx ikke har internet i sommerhuset, er det værd at overveje, da internettet er en stor del af vores dagligdag, er det ofte svært at undvære i sommerhuset.

På samme måde, kan du overveje om der er anden elektronik, som du gerne vil have installeret i sommerhuset. Det kan fx være du har overvejet at få videoovervågning i sommerhuset, så du trygt kan forlade sommerhuset de måneder, hvor det ikke er sommervejr. Du kan se mere om videoovervågning hos Specialkamera.

Opdater boligindretningen med sommerens farver

Næste skridt til at gøre sommerhuset kar er at opdatere boligen med ny indretning, så du bringer sommeren ind i boligen.

Det gælder om evt. at opdatere med nye møbler men ellers finde flot dekoration til boligen i sommerens farver, som kan være med til at bringe sommeren ind i din bolig.

Du kan fx pynte med nogle nye tekstiler i sommerens farver eller en flot vase på spisebordet, som kan gøre lidt ekstra ud af sommerhuset.

Hvis det er længe siden sommerhuset er blevet malet, kan du overveje at male sommerhuset i nogle nye lyse farver.

Gør haven klar til sommer

For at hele sommerhuset bliver klar, er det vigtigt at huske haven. Om sommeren gælder det om at bruge en masse tid udenfor, men det kræver en flot have. Derfor skal du også huske at gøre haven klar.

Det er en god idé at tage en omgang i haven, hvor du fjerner det værste ukrudt og slår græsset, så haven også bliver klar til sommersæsonen.

Det er en fordel at gå i gang med forskellige haveprojekter lidt tid inden ferien, så du ikke skal bruge tid på det, når ferien er startet. Det kan fx være hvis terrassen trænger til at blive renset for flisepest for at blive klar til sommeren. I det tilfælde kan du alliere dig med Nanostone, der har mange års erfaring med fjernelse af flisepest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *