Guiden til det gode køkken

Hvis du lige er flyttet hjemmefra eller tænker på det, så står du foran en stor udfordring – hvordan samler du de rigtige redskaber til et køkken.  

Det er ikke alle der er vokset op i et hjem, hvor man deltog i madlavningen, og derfor er der mange som ikke ved hvad der er nødvendigt at eje af køkken tilbehør. Men fortvivl ej! Gennem denne artikel, bliver du guidet igennem det vigtigste køkkentilbehør til din bolig.  

Disse køkkenting bør du have 

Det kan være overvældende at finde ud af hvor man skal starte når det kommer til at sammensætte et funktionelt køkken. Hvilke køkkenting er vigtigst og hvor får man fat i det?

Som en tommelfingerregel, så start ud med at anskaffe dig et godt stel. Få nogle knive, gafler, skeer, vandglas, middagstallerkner, skåle. Alt det du skal bruge når du spiser et måltid.  

De fleste vil fortælle dig at du må eje tolv af samme slags for at det er et ordentligt stel. Men hvis pengene ikke lige rækker til det, så køb fire af hver som en start. Hvis man bor i en mindre lejlighed, så er der nok heller ikke behov, eller skabsplads, til tolv af alt i et stel. 

Disse er også vigtige køkkenredskaber 

Nu er du godt på vej, hvis du har anskaffet dig, eller allerede ejer, et fint stel. Det næste tilbehør til køkkenet som du nok også bør anskaffe dig relativt hurtigt, er alt det som du laver mad med.  

Her menes der køkkentilbehør som: 

 • En paletkniv 
 • Skærebræt 
 • Ovnhandsker  
 • Pander 
 • Kasseroller 
 • Og meget andet

Disse ting behøver man ikke have meget af i starten, men disse køkkenredskaber bør være der, hvis man selv står for madlavningen det meste af tiden.  

Med hensyn til disse køkkenting er det vigtigt at man køber noget af en rimelig kvalitet. Disse køkkenredskaber skal kunne holde til at blive brugt meget og til høje temperaturer. 

Hvis du har lidt mere erfaring, så overvej dette køkkentilbehør 

Nu har du fået fat i alt det essentielle køkkentilbehør, som enhver boligejer eller –lejer må have i sit køkken, så kan du begynde at opgradere til mere unikke køkkenting, som pynter og hygger. 

Eksempler på yderligere tilbehør til køkkenet, som du kan anskaffe dig, er sådan noget som: 

 • Vinglas 
 • Cognacglas 
 • Brødkurve 
 • En sauceskål 
 • Æggebæger 
 • Fad eller bakker  

Der er utrolig mange produkter på markedet som alle har sin helt unikke funktion i køkkenet. Disse former for køkkenredskaber giver varme og personlighed, og så er de bare rare at have når man lige vil yde noget ekstra i køkkenet.  

Hvordan får man fat i køkkentilbehøret? 

Uanset om du er mere til online shopping eller fysisk køb i butik, så er der mange steder at lede og meget at vælge i mellem. Derfor er det en god ide at tilmelde dig et fordelsklub medlemskab på en hjemmeside, så du kan få alle de gode tilbud først.  

Denne guide er bare et lille kig ind i den uendelige verden af køkkenudstyr. Der er meget mere at opleve! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *