Hvordan finder du en god madras?

Madrassen er det vigtigste i din seng, og det er den, der sørger for, du får en god nats søvn. Så når du skal finde en ny madras, kræver det omtanke. Et hurtigt køb er et køb, du kan komme til at fortryde.

Læs med her og find ud af, hvordan du finder en madras, du vil blive glad for i lang tid frem.

Overvej hårdheden

En madras’ hårdhed er op til dig, men det kan nogle gange være en god idé at konsultere nogen, der ved noget om emnet, før du beslutter dig. Selvom en madras er god at ligge i i butikken, når du prøver den, kan det være, det vil genere dig fremadrettet. Det kan være, den er for blød i det lange løb.

Madrasser bliver nemlig ofte blødere med tiden, og din ryg har det bedst, når den ligger på noget, der er hårdt. Overvej, om du har brug for en hårdere madras, inden du køber.

Hav materialet i mente

Madrasser laves af mange forskellige materialer. Du kan se et udvalg af madrasser og undersøge, hvilke materialer, der findes, på siden her.

Det er vigtigt, at du husker på eventuelle allergier og gener, når du kigger på madras. Latex er ikke usædvanligt i madrasser, og det skal ikke genere din nattesøvn. Du får mest ud af din madras, hvis du ved lidt om materialet, og hvilket du kan lide. Memory foam giver for eksempel en rigtig god nats søvn, men andre foretrækker fjedre eller en helt tredje løsning i deres madras.

Vedligehold madrassen

Husk at vende din madras fra tid til anden. Selv en dyr madras har brug for at blive vendt indimellem. Det tager kun nogle få minutter, men det vil give dig en meget bedre søvn og forlænge madrassens levetid.

Det er bedst at have en topmadras på, når du sover. Så undgår du at slide din madras op for hurtigt, og den kan holde i mange flere år, end ellers ville være muligt. Husk på dét, når du køber en ny madras; din søvn er pengene værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *