Indret dit værelse mere effektivt

Hvis du bor på kollegie, har du allerede opdaget at det er svært at indrette et lille værelse eller en lille lejlighed. Det kan også være at du bor i en delebolig eller delelejlighed og derved også kun har et mindre værelse udover fællesarealet. Vi har samlet nogle gode indretningstips og tricks til dig, der omhandler hvordan du kan få meget mere ud af den plads du har.

Brug pladsen på det vigtige

Der er selvfølgelig en masse plads der bliver optaget af bl.a. seng og skabe, men det er lidt nemmere at variere hvor meget plads borde og stole optager i rummet. Det kan være en stor fordel at benytte smalle borde, da du nemt vil kunne stille dem ind langs væggen, så du stadig har et sted, hvor du kan spise. Et smallere spisebord, kan også sagtens trækkes ud så der er plads til at gæster kan spise med, uden at det fylder mere end nødvendigt.

Samtidig kan et stort spejl hjælpe med at skabe lidt mere luft i rummet, lidt på samme måde som hvide farver kan lyse et rum mere op. Sørg for ikke at gemme spejlet væk i gangen eller andre steder men sørg for at have det i værelset så det kan hjælpe med at skabe noget mere plads.

Udnyt din seng mere

Et af de helt store problemer med små værelser, er at få nok skabsplads til tøj, bøger og generelle hverdagsting. Den nemmeste måde at komme den manglende skabsplads til livs, er at benytte pladsen under din seng, med bed-rollers eller kasser under sengen vil du opnå en smule mere opbevaringsplads, hvis du dog mangler den helt store skabsplads er der også råd til dig. Du kan ret simpelt bygge din seng op på kommoder, det skaber herligt meget plads til opbevaring som ellers ville være tabt til sengen. Det kan i rigtig mange tilfælde give dig nok opbevaring til at du ikke behøver at have store skabe som fylder hele rummet.

Da sengen ikke kan gemmes væk i et soveværelse når du har gæster, er det en rigtig god idé at anskaffe dig et sengetæppe fra Georg Jensen Damask. Med et sengetæppe kan du gemme sengen lettere væk, og i hvert fald så dit sengetøj ikke er synligt og derfor langt mere praktisk når du har gæster på besøg.

Find fællesskabet

Det kan også være at du bor alene, men gerne vil finde en delebolig i Roskilde, København eller andre steder i landet. Det er en rigtig god idé at finde en delebolig, du kan flytte ind i, hvis du som studerende er på jagt efter et nyt hjem, da det for langt de fleste vil skære deres udgifter til huslejen ned. Det er ofte billigere at bo 2 – 3 i en 3-værelses end 1 i en 1-værelses. Så kan du jo også fordelagtigt benytte dig af de ovennævnte indretningstips, til at få det bedste ud af dit fremtidige værelse.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *