Rensning af fliser – hvad er den bedste metode?

Man kommer ikke udenom at det er utrolig tidskrævende at rense sine fliser. Uanset hvilken metode du anvender kommer du til at bruge ufattelig meget tid på det, og på trods af det store arbejde, er resultatet ikke altid tilfredsstillende. Lad os prøve at kigge på et par af de mest anvendte teknikker folk bruger

Vende stenene om

Gangstier rundt om huset er typisk belagt med mindre belægningssten. Her er det en meget almindelig teknik at vende stenene om engang imellem. Det giver god mening. Den side der vender op bliver angrebet af flisepest. Vender man flisen om fjerner man de betingelser for at lavsvampen kan overleve. Problemet er at det kan være en utrolig tidskrævende proces, det er hårdt arbejde og du skal gøre det hvert eller hvert andet år for at vedligeholde flisernes udseende.

Slibe stenene med sand

Det er også en meget udbredt teknik at slibe belægningsstenene med sand. Her anvender man typisk en meget finkornet sand, som f.eks fugesand. Processen er noget nemmere end at vende fliserne om, da sandet blot påføres fliserne og fejes med en kost. Problemet her er, at du kun renser overfladen på stenene. Det betyder at den flisepest der sidder dybere stadig vil komme frem.

Udover disse råd findes der også masser af andre. Desværre er der bare ikke nogle måde til hvordan du selv kan fjerne flisepesten vedvarende. Der er dog nogle ting du kan gøre for at holde problemet nede.

  1. Hold dine arealer med belægningssten frie for blade og ukrudt hele året rundt
  2. Læg sand eller en finere grus hen over belægningsstenene i vinterhalvåret
  3. Du kan også lægge en pressening over arealerne, men det er ret upraktisk hvis der er tale om gangarealer

Husk at du må ikke bruge eddike eller kautisk soda til at fjerne flisepesten. Du må heller ikke spule med en højtryksrenser da det ødelægger overfladen på fliserne og gør dem mere modtagelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *