Skab inspirerende rammer for dine medarbejdere

Der sidder helt sikkert nogle kreative mennesker på din arbejdsplads, som du nok er vidne om. Men det kan godt være, at de er mere kreative, end du umiddelbart tror. Måske er der ikke de optimale rammer for, at medarbejderne kan udfolde deres kreative tanker, og det er en skam.

De sidder formentlig med værdifulde idéer, som du ikke selv havde tænkt på, og som kan gavne din virksomhed. Medarbejdere arbejder på det praktiske niveau og sidder derfor med arbejdet i hænderne hver dag, muligvis mere end de fleste chefer gør. Derfor kan de helt sikkert se nogle vigtige mangler og forbedringsforslag, som du ikke selv havde tænkt. Der skal skabes rum for, at medarbejderne kan spytte deres gode idéer ud. Få inspiration til hvordan du kan gøre det her.

Hav en tavle til idéer

Det kan godt være, at du tænker, at dette er old school, og at alt burde foregå online, når der er så mange muligheder digitalt. Men det er som om, at hvis man får skrevet tingene ned fysisk og hængt det op på en tavle, hvor alle kan se den fra deres kontorplads, bliver det i højere grad gjort. Der er en form for forpligtelse, hvor medarbejderne ”konkurrerer” individuelt om at komme med den bedste idé. Samtidig bliver de bedre mindet om, at der er rum for kreative tanker, hvis det er tilgængeligt, og man kan se det, når man kigger ud i rummet.

Det er sværere at gå ind i et digitalt forum og få det skrevet ned, for så skal medarbejderne huske at gøre det af sig selv. Det er nemmere at blive mindet om, at man skal skrive sine idéer ned, når den fysiske tavle er der. Se hvad du kan bruge af udstyr til en tavle ved at klikke her, hvis du vil investere i en nu.

Giv en præmie til månedens idé

For at motivere medarbejderne til endnu mere at tænke over, hvad der kan gøres bedre i hverdagen og aktivt skrive det på tavlen, kan du indføre en månedlig gevinst til den bedste idé. Denne kan blive kåret af de øvrige medarbejdere i en afstemning. Hvis du oplever, at medarbejderne stadig har svært ved at komme i gang med de gode idéer, kunne man for eksempel indføre, at der skal sættes tid af til, at man skal tale om det og skrive det på tavlen. Ved at sparre med hinanden, kan der komme den ene gode idé efter den anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *