Tips og tricks til renovering af dit køkken

Der er meget, du skal tage stilling til, når du langt om længe har besluttet dig for at renovere køkkenet. Det er nemlig helt op til dig, hvor meget du vælger at udskifte og renovere. Det gælder alt fra skabslåger og køkkenvask til hårde hvidevarer og køkkengulv. Læs med her for gode tips og tricks.

 

Skabslåger og skuffer

Lige så snart du har udskiftet skabslåger og skuffer, vil du kunne se en meget stor forskel i dit køkken. Ofte kræver en renovering af køkkenet faktisk ikke meget mere end nye, flotte skuffer og låger på skabene. Du kan enten vælge at købe helt nye skabslåger og skuffer eller lakere de gamle i en ny farve. I stedet for at erstatte de gamle, tunge overskabe med nye, kan du overveje at vælge hylder i stedet for. På den måde kan du skabe et åbent køkken, der virker mere lyst og lækkert. Når det gælder skuffer, er det i dag mere moderne at have færre dybe skuffer end flere lave skuffer.

 

Ovn og opvaskemaskine

En udskiftning af de hårde hvidevarer i køkkenet er nok den største post på renoveringsbudgettet. Hvis køkkenets hårde hvidevarer er i god stand, kan du med fordel lade vær med at skifte dem ud. Hvis de hårde hvidevarer derimod virkelig trænger til en udskiftning, er det en god idé at få det gjort. Du kan overveje at låne penge til de hårde hvidevarer, hvis du ikke kan finde overskud i budgettet.

 

Bordplade

Når køkkenet skal renoveres, vælger rigtig mange at skifte den gamle bordplade ud med en ny. Den typiske grund er, at bordpladen med tiden er blevet slidt og skrammet. Dog kan udskiftningen også skyldes æstetiske årsager, som for eksempel at farven er blevet umoderne, eller materialet ikke længere er det helt optimale til dine behov. Du kan finde bordplader i mange forskellige designs og materialer, så det er en rigtig god idé at undersøge udvalget grundigt, før du bestemmer dig.

Køkkenvask og blandingsbatteri

Blandingsbatterier holder ikke for evigt, og derfor er der god grund til at skifte det gamle ud, når du alligevel er i gang. Det samme gælder køkkenvasken, som hurtigt kan komme til at virke umoderne, fordi der hele tiden kommer nye modeller i flotte former og materialer. Det kan for eksempel være, du vil have en vask i marmor eller messing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *