Værd at vide om renovering af tag

Skal du i gang med at renovere loft og måske også have et nyt tag, så er der nogen ting som du skal vide inden at du går i gang. Vi giver dig her en guide til hvad du skal huske inden du går i gang med en renovering af dit tag.

Opsøg kommunen

Inden du går i gang med at rive taget ned, er det en rigtig god ide at opsøge din kommune, da de kan have nogle krav til hvordan at du skal bygge taget igen. Især hvis du river det hele ned og måske gerne vil have taget lidt højere, så der bliver højere til loftet. Skal du hæve højden på dit hus, skal du søge tilladelse hos din kommune. Du skal lave en tegning over hvor meget du vil hæve huset med og hvordan at taget kommer til at se ud. Da dette er en helt ny konstruktion på dit hus, er det ikke nødvendigvis sikkert at du kan få lov til det. Da der er regler for hvor højt dit hus må være i forhold til dine naboer og nogle gange skal kommunen, høre dine naboer ad om det er okay at du bygger i højden. For det kan være med til at tage noget af deres udsigt. Men det er meget forskelligt fra kommune til kommune. Sagsbehandlingen variere også alt efter hvilken kommune du bor i, for nogle kommuner får du svar inden for et par uger og andre kan der gå op til måneder, før at du høre noget fra dem. Derfor vær i god tid, hvis du ved at du skal i gang med et tagprojekt, for tegningerne skal være i orden og alt der tilhørende dokumentation, som kommunen har brug for, for at godkende din plan.

Skal du have hjælp?

Det kan også være en rigtig god ide at tænke over, om du skal have hjælp til at bygge taget. Medmindre du selv er tømrer eller murer, eller bare har hænderne skruet rigtigt på, så er det en god ide at få noget hjælp udefra. Måske kender du en tømrer der kan hjælpe dig med tagkonstruktionen, så det bliver helt rigtigt. Det vil jo ikke være så godt, hvis det begynder at regne ind af dit nye tag eller at det blæser af, under den næste storm. Derfor er det en god ide at i det mindste søge råd og hjælp hos en professionel. Da de både ved hvad du skal bruge af materialer til dit tag, men også hvor meget der skal til, du vil blive overrasket over hvor mange ting der indgår i en tagkonstruktion. Den nemmeste løsning for dig og nok også den dyreste, er at hyre en håndværker til at lave arbejdet. For så slipper du selv for det og du ved at det kan hurtigere blive færdigt, da det er deres arbejde og du vil enten skulle tage fri fra arbejde eller arbejde i dine weekender, hvis du selv skal gøre arbejdet. En professionel kan også hjælpe dig, hvis du gerne vil have noget udendørs belysning sat op i taget.

Tænk over materialevalg

Når du har besluttet dig for hvordan du skal gøre, du har snakket med kommunen og med en professionel håndværker. Så skal du til at have fat på nogle materialer og det er ikke altid helt lige meget hvad du køber. For nogle bygninger kan måske slet ikke tåle, at få lagt et tag på der er tungere end det tidligere, fordi at huset er blevet gammelt og slidt. Derfor er det vigtigt at du har snakket med en tømrer eller murer, der lige kan vurdere, hvad dit hus kan holde til, inden at du begynder at købe materialerne til huset. Når det er på plads kan du gå ud og købe materialer og der skal bruges rigtig mange ting, som tagplader, spær, tagrender osv. Hos Profilmontage er de eksperter i tage og de kan hjælpe dig med hvad du skal vælge. Skal du have nyt tag fra Profilmetal?