Borddækning

borddaekning-stemningImponer med din borddækning

At invitere venner og familie på en vellykket, hyggelig middag indebærer ikke kun en lækker omgang mad. Hvis vi virkelig skal vise os fra vores bedste side og imponere gæsterne, så følger der også en kreativ og smuk borddækning med.

Tag naturen med ind på bordet

En af de måder, hvorpå man kan dække et smukt bord, er at indhente nogle fine ting fra haven eller fra en gåtur i skoven. Fine stykker bark, flotte sten eller nogle friske blomster kan bidrage til et rigtig fint bord. Ved at bruge naturen er det også muligt, at lade årstiden afspejle borddækningen.

Alt til bordet, klik her

Ofte kokkererer vi også efter de råvarer, der er tilgængelige på den pågældende årstid, og vi kan på den måde skabe et rigtig fint helheds billede ved at supplere med pyntegenstande fra årstidens have eller skov.

Sommertid og bordpynt

I sommersæsonen er der et væld af muligheder for at dække et fint bord. Haverne bugner af friske blomster i fine farver, grenene på træerne er sprunget ud, og roserne er i fuldt flor. Find dig derfor nogle smukke blomster og pluk en pukket til dit bord. Bor du i en lejlighed uden adgang til have, kan du også cykle en tur ud til de danske marker og hente et bundt kornblomster med hjem. Hermed kan du opnå en mere afslappet og løssluppen sommerstemning ved dit bord.

Om sommeren foregår vores middagsarrangementer af og til udenfor. Her kan du med fordel sætte nogle fyrfadsstager på bordet og supplere med nogle lanterner rundt omkring på terrassen. Har du nogle små blomster kan du drysse dem ud over bordet og på den måde danne rammerne for en glad stemning med et indbydende sommerbord.

Til de naturlige elementer kan du tilføre nogle fine lysestager eller skåle, som passer i farverne. Vælg eksempelvis interiør i træmaterialer eller keramik, idet de indgår i en fin sammenhæng med de rå elementer fra naturen.

Når gæsterne er indbudt til vinterbord

borddaekning-stemOm vinteren har vi ikke helt de samme buske og blomster at gøre godt med, når der skal pyntes bord. Dog findes der enkelte buske, som vi kan klippe grene af og hente ind i stuerne. Desuden findes der adskillige fine sager i jordbunden, som kan bruges.

Mos og grankogler kan tilføre bordet et naturligt look, og når du placerer nogle levende lys i nærheden, er der hurtigt lagt an til et ganske fint og imponerende middagsbord. Desuden kan du vælge at supplere med nogle af de lysestager, som er ganske velegnet til borddækningen om vinteren. Tilføj nogle servietter, som passer i farverne og en dug, som danner hele grundlaget for middagsbordet.

Alt til bordet, klik her

Lykkes du med en fin borddækning, kan du præsentere dine middagsretter på bedste vis, og rammerne for en dejlig aften i selskab med gæster er på plads.