Stelton

Stelton er en dansk producent af moderne boligtilbehør. Succesen bag Stelton blev grundlagt i rustfrit stål, som blev tidens trend. Senere skulle danske designere som Arne Jacobsen forny brandet.

I dag er Stelton en populær producent af boligtilbehør i meget mere end blot stål. Find din favorit fra Stelton i vores sortiment nedenfor.

Dansk stål med stor charme

stelton-kaffekandeStelton blev skabt af to tidligere soldater, der havde et øje for rustfrit stål. Sammen med tidens førende designer og den lille fabrik Dansk Rustfrit, skulle det lykkedes de to kammerater at skabe en succes, der bredte sig til USA.

Siden skulle konkurrencen næsten kvæle Stelton inden Arne Jacobsen og andre dygtige danske designere revolutionerede den gamle stålproducent.

Køb billigt Stelton på tilbud her

I dag er Stelton en efterspurgt vare hos mange danske trendsættere for sit enkle design og sin høje kvalitet. Designet har sikret Stelton et fyldt pokalskab, der år for år bliver mere tætpakket. Kvaliteten kommer til udtryk igennem den høje testscore. Termokander fra Stelton kan eksempelvis holde din kaffe varm i mere end 7 timer. Stelton er dansk håndværk, når det er bedst.

Kammerater i krig for Stelton

Efter at have trukket den camouflagefarvede uniform på i Hæren i løbet af en årrække var Niels Stellan Høm og Carton Madelaire blevet rigtig gode venner. Venskabet skulle dog udvikle sig til en fælles iværksætterdrøm, da de to kammerater for 50 år siden startede en lille handelsbutik.

Den solgte i begyndelsen sportssko og møbler. Drømmen om et væksteventyr kom svagt fra start, men da duoen fik øje på en lille fabrik i Fårevejle, fik virksomheden vind under vingerne.

Fabrikken hed Dansk Rustfrit og producerede serveringsdele i rustfrit stål, som på daværende tidspunkt var meget trendy. Den første store succes for Stelton kom ved lanceringen af  en sovseskål i et innovativt design. Skålen blev hurtigt en efterspurgt vare hos de danske isenkrammere, mens succesen spredte sig ud over landets grænser. I USA blev skålene solgt til ti gange prisen i store designhuse – og blev indbegrebet af Danish Modern.

Ny mand på scenen

Efter en årrække med stigende succes trak de to grundlæggere, Niels og Carton, sig tilbage fra direktionsgangen, og overlod roret til Peter Holmblad. Han overtog Stelton med store ambitioner. Han skulle hurtigt sætte sit præg på virksomheden med nyt grafisk materiale, ny emballage og nye kataloger.

Konkurrencen var dog på daværende tidspunkt ved at vokse Stelton over hovedet, og der måtte tænkes i nye baner, hvis den danske virksomhed skulle fortsætte sit rustfrie eventyr. Løsningen lå i blodbanen for Peter Holmblad, der var i familie med arkitekt og designer Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen løfter Stelton

Efter en lang overtalelsesproces, der strakte sig over adskillige år, lykkedes det endelig Peter Holmblad at overtale sin svigerfar, Arne Jacobsen, til at udvikle et nyt design for Stelton. Arne Jacobsen takkede dog først ja til opgaven efter at have set Peter Holmblads egne skitser, som var noget af det mest håbløse, Arne Jacobsen nogensinde havde set.

Derfor skabte han en serie af kaffe- og testel med tilhørende kander og skåle til middagsbordet. Det hele blev naturligvis produceret i Steltons karakteristiske rustfrie stål. Serien blev navngivet Cylinda-Line, og blev en øjeblikkelig succes med sin cylindriske form og enkle udtryk.

Køb billigt Stelton på tilbud her

Krisen kradser hos Stelton

Op gennem 1980’erne og 90’erne skulle direktør Peter Holmblad skabe en række af danske designsymboler i tæt parløb med Steltons kreative chef, Erik Magnussen. Det lykkedes dog aldrig for Peter Holmblad at overvinde truslen fra de nye konkurrenter. Derfor solgte han i 2004 Stelton til Michael Ring, som skulle få Stelton tilbage på rette spor.

stelton-teDen nye ejer fik ryddet op i et stort sortiment, så kun de mest sælgende produkter stod tilbage. Derefter fik tidens førende designere til opgave, at skabe nye produkter, der kunne vise Stelton frem på en trendy og tidssvarende måde.

Det lykkedes over al forventning, og i dag er Stelton at regne for én af koryfæerne indenfor dansk boligtilbehør. Find din personlige favorit fra Stelton ovenfor.

Køb Stelton til en god pris

Hos Isenkram-tilbud.dk kan du gå opdagelse i ét af Danmarks største udvalg af trendy interiør og boligtilbehør til det moderne hjem. Vi har nøje udvalgt vores sortiment ud fra kriterierne om en høj kvalitet, eksklusivt design og stor prisbevidsthed, der sikrer dig, som forbruger, den største design-værdi for pengene. Disse kriterier møder Stelton med største selvfølge, og af samme grund ligger deres produkter sikkert på vores kræsne hylder.

Hos Isenkram-tilbud.dk kan du finde danske designsymboler som Aida, Eva Solo og Lene Bjerre, samt internationale trendsættere som Le Creuset, Jamie Oliver og Tefal. Når du har fundet din personlige favorit i sortimentet fra Stelton og betalt ved vores virtuelle kassedame, så sender vi din pakke med vores dag-til-dag levering.

Køb billigt Stelton på tilbud her