Piet Hein

Piet Hein er en dansk multikunster, der blev kendt for sine Gruk-digte i Politiken, som forsøgte at sparke positivisme i efterkrigstidens Danmark. Positive miner spredtes også i de matematiske kredse, da Piet Hein skabte superellipsen, der blev løsningen på alt fra byplanmæssige problemer til designmæssige åbenbaringer.

I dag er det Piet Heins design af udødelige klassikere indenfor boligtilbehør, der præger de danske hjem. Se nærmere på vores sortiment af boligtilbehør fra Piet Hein nedenfor.

Multitalentet Piet Hein

piet-hein-lampeI 1905 kom den danske multikunster Piet Hein til verden. Han skulle gennem 91 år teste og bryde grænser som ingen anden. Efter en ungdom, der bød på videnskabelige studier på Københavns Universitet og kunstnerisk udfoldelse i Sverige, brød Piet Hein igennem med en række af positive rim om samfundsforholdene under navnet Kumbel i Politiken.

Under sit eget navn kastede han sig ind i de matematiske kredse, hvor han udviklede superellipse-formen. Den skulle blive et springbræt for byplaner, men efterfølgende også hans eget design af boligtilbehør, som i dag bærer navnet Piet Hein under ledelse af hans søn. Firmaet Piet Hein er i dag særligt kendt for at producere eksklusive lamper og lysestager, som med deres tidsløse design er en sikker gave favorit til enhver anledning.

Køb flotteste Piet Hein produkter, se her

Piet Hein har skabt en lang række af spændende boligtilbehør, hvor hans enkle, moderne skåle er blevet et designsymbol. Ligeledes vil man i mange hjem i Danmark og udland finde de tidløse og utrolig smukke Piet Hein lamper, som er i en klasse for sig.

Ordsmeden Piet Hein

Den 16. december 1905 kom et af dansk designhistories klareste hoveder til verden. Efter en opvækst i København med en studentereksamen fra Metropolitanskolen, blev hverdagen for triviel for Piet Hein, der flyttede sit liv til Stockholm for at studere på Kungliga svenska Konsthögskolan og fordybe sig i sin kunstneriske side. Det første bekendtskab danskerne fik med Piet Hein var i Politiken, hvor ordsmeden anonymt skrev små rim, mens han under 2. Verdenskrig skabte en serie af kendte, drillende tegninger mod tyskerne.

Gruk hed de. Ordet er sammensat af grin og suk – og beskriver den dualistiske følelse, som danskerne på daværende tidspunkt indeholdt. Disse Gruks henvendte sig positivistisk mod systemet og magtbalancen på en måde, alle kunne forholde sig til – også udenfor Danmark grænser. Piet Heins Gruks er nemlig oversat til 20 sprog og er solgt i mere end 1.500.000 eksemplarer.

Det matematiske design

superellipsen-piet-heinPiet Hein var en universalist. Han var en multikunster, der med skabelse af superellipsen skulle begejstre både videnskaben og designverdenen på samme tid. Danskerne elskede Piet Hein sjove, positive rime om samfundet, men selv søgte Piet Hein mod at udforske de fysiske former.

Han søgte en harmonisk fysisk formgivning. Og det skulle lykkedes for Piet Hein at skabe en form, der løste den dobbelte modsætning mellem kvadrat og vinkel, samt ellipse og rektangel.

Køb flotteste Piet Hein produkter, se her

Superellipsen, som den hedder, skulle spærre øjnene vidt op hos mange design- og videnskabsfolk verden over. Den matematiske form var revolutionerende – og blev hurtigt taget i brug i byplanlægningen. Formen er i dag brugt i storbyer i USA, Japan, Frankrig, Canada, Sverige og Mexico, hvor den har været grundstenen i udviklingen af det olympiske stadion.

Hans matematiske snilde skabte et fagligt venskab med den danske fysiker Niels Bohr og senere Albert Einstein. Hans skøre sind skulle udvikle et venskab med Charlie Chaplin, samt, måske vigtigst, skabe en revolution inden for designverdenen.

Designerne jubler

Formlen, der gjorde Piet Hein kendt indenfor videnskaben, gjorde ham elsket indenfor møbelindustrien, hvor hans superellipse løste en række problemer. Formen er flittigt blevet brugt i design af bordplader, mens den i en tredimensionel udgave er kendt som Superægget.

antistress-kugler-piet-heinEn figur, der er blevet videreudviklet til blandt andet antistresskugler. Piet Heins multitalent havde ingen grænser. Han skabte alt fra brætspillet Hex til designskabeloner for utallige velkendte designsymboler i dag. Hans design videreføres i dag af hans søn under firmaet Piet Hein Company efter farens død i 1996.

Særligt Piet Heins ikoniske lamper og lysestager i rustfrit stål har sammen med hans tidsløse skåle givet mange moderne danske hjem et nyt spændende touch. Find din personlige favorit fra den danske multikunster Piet Hein ovenfor.

Moderne boligtilbehør til en god pris

Hos Isenkram-tilbuds partnere kan du finde alt, hvad dit designbevidste hjerte kan begære indenfor trendsættende interiør til det moderne hjem. Vores udvalg henvender sig til trendsætteren, der ikke stiller sig tilfreds med det næstbedste, men som ser sin bolig som en forlængelse af sig selv.

Find udødelige klassiske og nye stjerneskud på designhimlen i vores sortiment, der er opbygget med øje for kvalitet, elegance og funktionalitet hos produkterne. Hos Isenkram-tilbud.dk partnere finder du alt fra billige Piet Hein lamper på tilbud til alverdens andet lækkert boligtilbehør, som vil forskønne boligen.

Køb flotteste Piet Hein produkter, se her

Når du går gennem Isenkram-tilbuds vil du opdage et sortiment, der tilbyder produkter fra danske design-avantgarde som Kay Bojesen, Menu og Royal Copenhagen, samt internationale designsymboler som Le Creuset, Jamie Oliver og Tefal. Når du har fundet dit nye boligtilbehør, så sender de det med deres hurtige levering, der leverer din pakke dagen efter din bestilling. God fornøjelse!