Rosti

Rosti-Margrethe-skålRosti er en dansk producent af tidsløst køkkenudstyr, som gennem mere end 70 år har imponeret de kræsne danske købere.

Den svenske kongesøn Sigvard Bernadotte skabte i 1954 den udødelige serie af Magrethe-skåle, der i dag har fået nye designsymboler ved sin side i Rostis elegante produktsortiment. Se vores udvalg fra Rosti nedenfor.

Største udvalg af billige Rosti produkter, klik her

Rosti er en dronning værdig

I 1944 gik to gode venner, med en fælles passion for plastiks finurlige formgivning, sammen om etableringen af Rosti. Mens krigen rasede i verden blev ressourcerne knappe, hvilket betød, at de to venner endte med at producere deres produkter i melamin, hvilket blev en hurtig succes. Sammen med en svensk kongesøn skabte Rosti en serie af skåle, der skulle få navn efter Danmarks nuværende dronning, Magrethe.

I dag er Magrethe-skålen et symbol på dansk design, og er samtidig blevet solgt i mere end 40 millioner eksemplarer verden over. Rosti har efterfølgende udvidet sit sortiment med flere elskede skåle, som traditionen tager royale navne. I dag er virksomheden ejet af Mærsk, der har tilført de unikke danske tanker en global styrke, som har hjulpet firmaet ind på verdensmarkedet. Find dine nye designsymboler til køkkenet ovenfor.

Melamin skabte grundlaget for Rosti

Rosti blev bygget på et venskab. Et spirende venskab mellem danske Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, der i fællesskab grundlage Rosti i 1944 som en grossistvirksomhed. Firmanavnet er en sammentrækning af de to venners fornavne. De to iværksætteres største interesse var indenfor bearbejdningen af plastik, som dog var en mangelvare i datidens Danmark. Derfor arbejdede Rosti i sine første år med bakelit, som blev brugt i produktionen af fatninger til lamper og knapper.

Største udvalg af billige Rosti produkter, klik her

Efter anden verdenskrig var ressourcerne knappe, og Rosti skiftede deres produktion til melaminplastic fra USA. Rosti havde på dette tidspunkt ikke opdaget den vækst, som skulle ligge rundt om hjørnet. For melaminen havde i modsætning til traditionel plastic den fordel, at det holdt formen under opvarmning ved eksempelvis madlavning.

De gode materialer blev forenet med skarpe designmæssige øjne hos Sigvard Bernadotte, som indvilligede i at hjælpe de to ambitiøse danskere med en ny serie af skåle i melamin. Sigvard var en designer med blåt blod. Han var den kreative søn af den svenske konge Gustav IV – og dermed også bror til den danske dronning Ingrid.

Den royale idé

Rosti-opbevaringI 1950’ernes Danmark var den royale designer Sigvard i fuld gang med udarbejdelsen af den nye produktserie for Rosti, som skulle blive en række af tidsløse røreskåle.

Inspirationen fandt han hos sin niece, og nuværende dronning af Danmark, Magrethe, som skålen blev opkaldt efter. Rosti lancerede for første gang Magrethe-skålen i 1954, mens Rosti gennem 60’erne skulle udbygge sortimentet betragteligt med flere størrelser og en funktionel gummiring i bunden.

I dag er Magrethe-skålen et nationalt design-klenodie, der blandt andet kan prale af en fast placering på The Museum of Modern Art i designhovedstaden, New York. Magrethe-skålen har desuden været afbilledet på danske frimærker. Og mere end 40 millioner solgte eksemplarer på verdensplan vidner om et globalt designhit – men Rosti har andet at tilbyde. Virksomheden har et alsidigt produktsortiment af karakteristiske melamin-produkter med alt fra bestik til krus.

Mærsk opkøber Rosti

Efter den succesfulde Magrethe-skål lancerede Rosti endnu en skål med kongelige danske aner – Benedikte-skålen. Den simple skål fik navnet efter Magrethes søster, Bendikte. Endnu nogle år efter fik det svenske hof også en skål i Rostis sortiment med Victoria-skålen, der skabt af Jacob Jensen Design, men opkaldt efter den daværende svenske kronprinsesse, Victoria. Den danske succes gik ikke ubemærket hen, og i 1971 blev tilbuddene om overtagelse for store for Rosti, der blev overtaget af dansk erhvervslivs ubestridte førerhund – A.P. Møller Mærsk.

Største udvalg af billige Rosti produkter, klik her

I 1989 besluttede hr. Møller at opdele Rosti i to divisioner. Den ene afdeling skulle fokusere på husstande, mens den anden skulle have blikket rettet mod virksomheder. I 1993 opkøbte Rosti den hollandske producent af køkkenudstyr Mepal BV, mens man flyttede sin produktudvikling til Holland. Se de traditionsrige danske skåle fra Rosti ovenfor.

Din leverandør af moderne isenkram

Rosti-Margrethe-skaaleHos Isenkram-tilbud.dk kan du finde tidens stærkeste sortiment af eksklusivt boligtilbehør til det moderne hjem. Et alsidigt sortiment, der både indeholder udødelige design-klassikere og moderne trendsættere, og som er sammensat ud fra kriterierne om høj kvalitet, unikt design og stor prisbevidsthed. De tre kriterier går tværs over vores sortiment af alt fra gryder, sengetøj og selvfølgelig Rosti.

Gå på opdagelse i vores sortiment, og find internationale designsymboler som Le Creuset, Jamie Oliver og Pillivuyt, samt galionsfigurer for dansk design som Eva Solo, Trip Trap og Bodum. Når du har fundet dine nye favoritter fra Rosti og betalt ved vores virtuelle kassedame, så sender vi din pakke med ekspres fart. Bestil i dag, modtag i morgen. Køber du for mere end 500 kr., så sender vi din pakke med fri fragt. God fornøjelse!