3 gode råd til vedligeholdelse af huset

Når man er husejer, følger der en del arbejde med. Vedligeholdelse er en vigtig del af rollen som husejer. Derfor får du her 3 gode råd til at hjælpe med vedligeholdelsen.

 

Hold øje

 

Noget af det som er besværligt at skifte hvis man opdager forfald for sent, er taget. Derfor er det vigtigt at holde øje med tilstanden af taget. Hvis man gør det til en vane at kigge én gang om ugen, kan man få en idé om hvilken stand det er i. Hvis der begynder at opstå områder hvor det ligner, at det er ved at gå i stykker, er det hurtigere at skifte dét lille stykke, end først at skifte det når hele taget er ødelagt. Hold øje med huller, misfarvning eller mystiske ting som pludselig er opstået. Det er også vigtigt at tjekke taget hele vejen rundt om huset, da sådanne ting jo ikke kun opstår ét sted på taget.

 

Vælg kvalitet

 

Træbeskyttelse spiller en stor rolle i vedligeholdelse, da det gør en kæmpe forskel. Dog er der rimelig stor forskel på kvaliteten af de forskellige mærker, da der findes noget af et udvalg af træbeskyttelse. Sørg for at vælge træbeskyttelse af god kvalitet, da det holder meget længere end andet. I længden vil både din pengepung og din krop takke dig, da det godt kan betale sig at købe kvalitet fra start, så arbejdsbyrden bliver mindre, og omkostningerne bliver holdt nede. Hvis du anskaffer dig den gode træbeskyttelse skal der ikke meget til, og det er sjældnere at der skal gives en omgang, end hvis det var af ringe kvalitet. Træbeskyttelsen gør arbejdet for dig, mens du kan fokusere på andre ting end vedligeholdelse. Det er i sidste ende en kæmpe hjælp, som gør det meste af arbejdet for dig. Når der er kommet et lag på, skal du ikke tænke mere over dét det næste lange stykke tid.

 

Vinduer og døre

 

Vinduerne og dørene er også vigtige at holde øje med, da det ville være yderst ubelejligt hvis de gik i stykker. Hvis vinduerne gør i stykker, kan huset ikke holde på varmen, og hvis man er rigtig uheldig, sker det i vintermånederne, så man bliver nødt til at fyre mere op, så varmeregningen bliver endnu større end den er i forvejen. Så holdt gerne øje med kanterne af både døre og vinduerne, for at være sikker på at de er intakte. Dyr og fugt kan hurtigt finde frem til revner, hvor det derefter kan sprede sig og ødelægge endnu mere. Generelt er det vigtigt at holde øje med alt eksteriøret, da det kan få konsekvenser for livet inden for væggene også.