Brætspil som omdrejningspunkt i dit næste selskab

I en længere periode er det klassiske brætspil blevet outdated en smule, men i nyere tid har spilkategorien dog haft sit indtog, tilbage ind i danskernes hjem. Klassiske brætspil bliver genopdaget og nye innovative spil springer frem på markedet. Det er nu ikke længere bare et brætspil til familiens sommerhustur, men derimod et selskabsspil som kan være centrum om en hyggelig aften med vennerne.

 

Selskabsspil til den sjove aften med vennerne

Oftere end nogensinde før ses brætspil nu som omdrejningspunktet i en sjov aften i vennernes selskab. Hvis det blot skal være en rolig aften med lidt hyggeligt samvær, eller om det skal være en humørfyldt aften med masser af latter, så er der nye og spændende selskabsspil til ethvert ønske.

 

Udover de mange spændende brætspil, ses det også i de fleste større danske byer at brætspilscaféer kommer frem. Det er blevet ret populært at bruge en aften i en af disse caféer, med en kop kaffe eller en lækker drink.

 

Til den sjove aften på humorens absolutte grænse

Dette spil er nok mest rettet til drenge og deres vennegruppe, men der er tale om et spil som kan skabe latter, akavethed og en løs stemning som sjældent oplevet. Det er nemlig det nye og lovende spil, Cards Against Humanity som der er tale om.

 

I Cards Against Humanity gælder det om at være mest på grænsen, og have en humoristisk sans der kan vælte de andre af stolen.

Spillet forløber således, at spillerne hver især starter med 10 hvide kort. På disse kort vil der stå ord eller sætninger, som skal kunne kobles op med andre kort. Der er nemlig en bunke med sorte kort, hvorpå der er skrevet sætninger, hvor der er 1-3 blanke felter, som de hvide kort skal udfylde. På skift trækkes et sort kort op, som skal læses højt. Herefter skal de resterende spillere forsøge at skabe den sjoveste sætning ved at placere sætningerne fra de hvide kort på hånden, på pladsen for det blanke felt på det sorte kort. Den der skaber den sjoveste sætning, får det sorte kort som point, og de resterende spillere trækker nye hvide kort, svarende til det antal brugt i runden.

 

Til den hyggelige aften med venner eller par

Cards Against Humanity er egnet til en aften i humorens tegn. Der findes mange spil, som kan skabe et godt humør på et mere afslappet niveau. Her er der især tale om de populære spil Hint og Partners.

 

I Hint spiller man i hold, og det gælder simpelt om at få sit hold til at gætte så mange ord som muligt, indenfor en bestemt kategori. Måden hvorpå de skal gætte ordene er ved at du skal enten mime, tegne, fortælle med ord eller ved blot at bruge lyde. Det er et spil der skaber en mere hyggelig stemning, men med et stort smil på læben.

 

I Partners spiller man enten 4 personer, eller 6 personer i Partners+. Man deltager i hold af 2, og her gælder det om at være et skridt foran modstanderholdet og tænke strategisk. Det kan meget hurtigt blive konkurrenceminded, men dog med et godt humør.