Brusevægge til det stilrene badeværelse

Forestil dig, at vandet plaskede ud over hele gulvet, hver gang du gik i bad. Dette ville ikke bare være ekstremt upraktisk, men også medføre risiko for vandskader i de omkringliggende gulv- og vægkonstruktioner. Det er vigtigt, at vandet fra brusebadet bliver inde i brusenichen, som er designet til at modstå de store vandmængder uden at tage skade. En funktionel og samtidig elegant løsning er en brusevæg. Er du i gang med at lave nyt badeværelset, eller drømmer du bare om at give det gamle en make-over, så læs med i denne guide.

 

Solid og sikker afskærmning

Brusevæggens primære funktion, nemlig at skabe en aflukket bruseniche, som vandet ikke trænger ud af, er af største vigtighed, når du skal vælge en brusevæg. Her spiller ikke bare selve brusevæggen, men også den måde, den er monteret på, en stor rolle. En helt vandtæt bruseniche kan bl.a. opnås ved at integrere brusevæg og gulvafløb. Takket være den innovative udvikling på området kan man i dag få brusevægge, som for neden er monteret i et afløbsarmatur, der leder vandet hen mod gulvafløbet. Det vand, der rammer brusevæggen, vil altså blive samlet op og ført ned i afløbet, hvilket sikrer, at intet vand trænger ud. Ved at vælge en solid brusevæg og en effektiv monteringsteknik undgår du vandskader i badeværelset.

 

Minimum af rengøring

Vands kalkindhold kan være lidt af en udfordring, hvis man vil holde håndvaske, brusere, brusenicher osv. rene. Den hyppige kontakt med vand resulterer med tiden i kalkbelægninger, som kan være besværlige at få bugt med. Ved at vælge den rette brusevæg, kan du imidlertid minimere rengøringen. I dag er det nemlig muligt at behandle glas med nanoteknologi, hvilket betyder, at selv brusevægge i glas, der ellers nemt får kalkbelægninger, holder sig pæne og rene og altså ikke kræver nær så meget rengøring som almindelige brusevægge.

 

Stilrent design 

En brusevæg i glas er en meget stilfuld tilføjelse til badeværelset. Det er en enkel løsning med rene linjer og uden nogen overflødige elementer. Brusevægge kan endda fås helt uden synlige skruer, hvilket fuldender det rene og minimalistiske look. Brusevægge findes i forskellige designs, og det er helt op til dig at vælge, hvilken type glas, der vil passe bedst ind i dit badeværelse. Du kan f.eks. få helt transparente brusevægge, vægge i semimatteret glas og vægge med silketryk. Uanset hvilken type brusevæg du vælger, er du garanteret et elegant og eksklusivt look.

 

Fuldend brusenichen

En brusevæg kan kombineres med andre elementer, som giver dig en komplet, sikker og meget elegant bruseniche. For eksempel kan du indramme brusenichen med en brusedør eller færdiggøre brusekabinen med en brusebund, som i princippet er en stor flise, der stilmæssigt og arkitektonisk passer til brusevæg- og dør. Brusebunde vil typisk være skridsikrede ved hjælp af et dekorativt mønster. Vælger du at skabe en bruseniche ved hjælp af en brusevæg og en brusedør anbefales det, at du også udstyrer nichen med en topstang, som sikrer, at overgangen fra væg til dør bliver fuldstændigt vandtæt. En stilfuld og sikker bruseniche afskærmer ikke bare vandet, den vil også give badeværelset et luksuriøst look, der vil gøre det til en meget større oplevelse at tage bad.

Dette er blot en introduktion til nogle af de ting, du skal vide om brusevægge, hvis du overvejer at installere én på dit badeværelse. Du kan få vejledning og finde meget mere information om både de forskellige brusevægge og om montering her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *