Dét er firmaet, ud over en arbejdsplads

Firmaet er, om man vil det eller ej, et socialt sted. Selvfølgelig et socialt sted, hvor fag og ekspertise kommer først, men ikke desto mindre et sted, hvor voksne mennesker bruger det meste af deres dag. Det er derfor vigtigt at pleje omsorg omkring de sociale relationer, og desuden gøre stedet til et rart sted at være. Når man går på arbejde, vil man gerne føle, at man bliver værdsat. Dermed føler man, at man har værdi. Man kan, som chef eller medarbejder, indføre nogle forskellige ting, som enten styrker det sociale, eller styrker følelsen af at blive værdsat. Her gives nogle ideer til, hvilke ting, der kan gøres.

Værdsættelse af medarbejdere

Noget oplagt, som firmaet kan bruge penge på, for at medarbejderne føler sig værdsat, er firmajulegaver. Der er intet som en gave i juletiden, der signalerer, at man værdsætter sine medarbejdere. Gaver behøves dog ikke kun at blive givet til jul. Inden sommerferien kan man også forkæle sine ansatte med lidt godter eller pynt. Hvad end firmaet har et kæmpe budget at skyde efter gaver til de ansatte, eller har begrænsede midler, kan man finde på noget. Det handler bare om fantasi, eller om at finde en god forhandler, der kan hjælpe én på vej.

Find det sociale frem

En gave i ny og næ er dog ikke nok for at skabe det ideelle arbejdsmiljø. Socialt samvær for hele firmaet, eller for afdelinger, er også essentielt. En julefrokost, påskefrokost eller sommerfest er oplagte muligheder. En time til eftermiddagskage om fredagen er også en mulighed. Denne kræver ikke så meget, men nærmest garanterer glade medarbejdere. Det er netop heller ikke alle, der har lyst til at ofre meget tid på styrkelse af det sociale, og her er små aftaler og aktiviteter perfekte. Hvis man mere er til noget aktivt, kan firmaudflugter i alle former være en idé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *