4 tips til at få dine knive til at holde i længere tid

Et uundværligt køkkenredskab i køkkenet er køkkenknive. Man bruger knivene i køkkenet til alt fra grøntsager til kød. For folk, som elsker at lave mad, er knivene i køkkenet ofte et meget vigtigt element, og de fleste ønsker at have nogle gode knive i sit køkken. Hvis du er en af dem, som har valgt at bruge mange penge på dine køkkenknive, så har du måske også et ønske om, at de holder i lang tid. Her får du et par tips med på vejen til, hvordan du får mest ud af dine knive, og hvordan du sikrer dig, at de holder sig skarpe i så lang tid som muligt.

Undgå opvaskemaskinen

En af de hårdeste ting, som vi kan udsætte vores knive for, er opvaskemaskinen. Opvaskemaskinen er kemisk hård overfor knive sammenlignet med håndvask. Opvaskemaskinen tager lang tid, og knivene derfor udsat for vand i længere tid, end hvis man vaskede dem op i hånden, hvilket også kan frembringe rust på dine knive. Det er generelt en god ide at undgå og tage dine knive i opvaskemaskinen, da det kan frembringe rust, og i sidste ende vil dette ende med at gøre dem sløve.

Slib dine knive

En ting som du kan gøre for at vedligeholde dine knive, er at bruge en knivsliber. De populære knivslibere er med til at holde dine knive skarpe og solide. Hvis du gør det til en vane at gøre brug af en knivsliber, og gerne så ofte, som muligt, så kan du være sikker på, at dine knive holder i længere tid. De vil på den måde heller ikke blive sløve, som mange knive ellers hurtigt bliver, dog er dette afhængigt af, hvor ofte man bruger dem. Det anbefales at slibe ens knive, hver gang man bruger dem, men dette er der ikke mange, som har tid til eller husker, det kan derfor være en god ide at gøre det til en vane en gang om ugen.

Opbevar dine knive godt

En sidste ting, som mange ikke tænker over, der kan være med til at skade ens knive, er hvordan man opbevarer dem. Knive har ikke godt af at ligge oven på hinanden, i en løs skuffe, hvor der også ligger en masse andre køkkenredskaber. Det bedste for dine knive ville være, hvis du opbevarer dem i en knivblok, hvor kun skaftet er at se, eller på en knivmagnet, som man kan monterer på væggen. Hvis du vælger en af disse to løsninger, undgår du at dine knive kommer i kontakt med hinanden, og de er dermed godt beskyttet.

Overvej hvad du bruger dine knive til

En køkkenkniv er ikke lavet til at skære i hvad som helst. Hvis du gerne vil undgå en sløv kniv, skal du sørge for at undgå at skære i alt for hårde ting, som eksempelvis plastik eller frost. Dette kan være med til at lave ridser og hakker i dine knive, hvilket gør, at de ikke vil holde i lige så lang tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *