Er det tid til udskiftning af dine tætningslister?

Tætningslister er vigtige for din bolig. Det er dem, der sørger for, at dine vinduer er tætte, og dem, som holder vandet inde i brusenichen, så dit gulv ikke sejler med vand ude på badeværelset. Tætningslisterne skal derfor vedligeholdes, sådan du ikke får fugt ind i dit hjem gennem utætte vinduer eller mere fugt end nødvendigt på dit badeværelse. Ved at udskifte dine tætningslister kan du spare mange penge på din varmeregning, da det ikke længere vil trække ved vinduerne.

Skulle uheldet være ude, så fortvivl ej

Hvis det begynder at trække ved dine vinduer, er det vigtigt at undersøge, om det er vinduet, der skal udskiftes, eller om du kan nøjes med at skifte dine tætningslister. Tætningslister er med til at sørge for, at det ikke trækker, og vinduet derfor kan lukke fuldstændig i. Det er ikke unormalt, at dine tætningslister skal udskiftes efter nogen tid. Derfor er det vigtigt, at du selv holder øje med dem – især hvis de begynder at smuldre eller falde ud af eksempelvis rammen til vinduet. Der er et kæmpe udvalg af tætningslister, så det kan være svært at finde nøjagtig den tætningsliste, som du har brug for.

Men hvis du skal på udkig efter nogle tætningslister, er det alligevel vigtigt at vide, at tætningslister er lavet i forskellige materialer. Materialet afhænger af, om du skal bruge gummiprofilen indenfor, udenfor i haven eller inde på badeværelset. Vores bedste fif er, at du skal vælge en tætningsliste, som er af samme materiale og kvalitet eller bedre end den, som du udskifter den med. Profillageret har et bredt udvalg af tætningslister samlet på et sted, så det bliver mere overskueligt at finde lige netop den tætningsliste af god kvalitet, som du leder efter.

Du kan gøre det selv

Når du har købt dine tætningslister, kan du faktisk selv udskifte dem. Det behøves ikke at være en professionel, der udskrifter dem. Det skal dog gøres nøjagtigt, sådan du forbedrer dine vinduer og ikke forværrer situationen. Hvis tætningslisterne ikke bliver sat korrekt på rammen, kan dit vindue med tiden begynde at hænge, fordi vinduet ikke lukker fuldstændig til. Vi vil derfor give dig nogle få tricks med på vejen, så dit gør-det-selv projekt bliver af god kvalitet, og dine vinduer bliver så gode som nye: Til at starte med skal du fjerne dine gamle tætningslister og sørge for, at alle resterne bliver fjernet. Dernæst skal du finde den helt rigtige tætningsliste, sådan du kan lukke dit vindue helt – uden at der er noget, som sidder i spænd.

Badeværelset har et af de hårdeste miljøer i hjemmet, og det er meget vigtigt at vedligeholde dine tætningslister derinde. De får fugt hver dag, hvilket kan danne skimmelsvamp i listerne. Det er derfor vigtigt at rense fugerne og gummilisterne. Hvis skaden er sket, kan du også selv udskifte tætningslisterne både inde i brusenichen og dørene derind til.