Gør altanen til et minidrivhus

Er din altan kedelig at se på, har den afskallet maling eller slidt trægulv, og bruges din altan kun til opbevaring af tørrestativ, rammer af dåseøl og sodavand og andre ting, så kan det være på tide med en renovering. Er du en af dem, der elsker natur og have, men bor du midt i byen og derfor har langt til nærmeste naturområde, så kan du skabe din egen have på din altan. Du kan eksempelvis købe et minidrivhus, som du kan opsætte og dermed dyrke egne solmodne tomater, agurker og meget andet. Derudover kan du plante jordbær, kartofler eller andre yndlingsfrugter og grøntsager og på den måde blive selvforsynende, når det kommer til bestemte madvarer. Hvis du ikke allerede har en altan, så kan du se mere om mulighederne for at anskaffe dig en her.

Afvanding af altanen

Inden du opstarter projekt om at lave altanen om til en minihave, bør du tjekke, hvordan din altan bliver afvandet. Har du en ældre altan, er der ofte kun en lille udspyer til at afvande altanen, ellers er det lavet sådan, at vandet løber ud over forkanten ved et åbent værn. Uanset hvilken afvandingsmetode der er benyttet på din altan, kan det være en god idé at få dem skiftet, da de ældre løsninger kan medføre, at vandet løber ind i konstruktionen, eller at vandet nedbryder puds og beton.

Skab en hyggelig atmosfære

Når du har fået skabt en hyggelig stemning med planter, grøntsager, frugter eller friske krydderurter, kan du gør altanen indbydende med lanterner, loungemøbler eller caféborde og stole. Lanterner kan give en hyggelig belysning både om sommeren og om vinteren, når der bliver mørkere. Hyggelige møbler på altanen gør, at du kan sidde på din altan og spise mad, nyde morgenkaffen eller være sammen med andre. Derfor kan dit miniorangeri eller din have blive til vennernes og venindernes favoritoase midt i storbyen. Derudover kan du nyde dine hjemmedyrkede grøntsager uden at være nødt til at skulle flytte fra byen og i hus eller rækkehus. Derfor kan en renovering af altanen gøre, at du får et større udbytte af din altan, og at altanen gør dig selvforsynende, samt at den bliver samlingspunkt for andet end blot opbevaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *