Indret dit køkken med tidens boligtrends

Foråret har for alvor meldt sin ankomst, og med lyset og varmen, kommer gerne en lyst til fornyelse. Det gælder i høj grad også for boligindretningen, hvor der gerne iværksættes nye projekter i forlængelse af den berygtede forårsrengøring. Når hjemmet skal indrettes, er det dog alt for sjældent køkkenet, som falder først for i tankerne. Og det er ærgerligt, da man bruger rigtig meget tid i køkkenet, og det endda også er her, vi ofte samles og taler med vores gæster. Hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af køkkenet, men mangler inspiration, så læs endeligt videre her, hvor der kommer lidt gode råd til, hvordan du bruger tidens boligtrends i dit køkken.

Lad køkkenet gå i sort

Det sorte køkken er en boligtrend, der er svær at komme udenom. Men det er dog vigtigt at huske på, at det sorte køkken ikke passer til alle boliger. Hvis du gerne vil bruge trenden, skal du overveje, hvor meget af dit køkken der kan være sort, uden rummet kommer til at virke småt og dunkelt. Hvis du har et stort og lyst køkken, kan du roligt vælge et helt sort køkken. Men hvis du har lidt mindre plads og lysindfald at gøre godt med, så må du vælge at lade nogle elementer være sorte, mens andre kan lysne op i kontrastfarver. Sort er heller ikke bare sort. Der findes flere nuancer, og det gør en stor forskel, om du vælger den blanke sorte, eller en mat – eller en med træstruktur. Vælg den stil og nuance, som passer bedst i netop din bolig, i stedet for det køkken, der ser bedst ud i udstillingen. Vil du vide mere om nyt køkken – se mere ved at følge linket.

Tilføj detaljer der fremhæver din stil

Når man kigger på tidens boligtrends, handler det meget om kontraster, både i farver og materialer. Derfor kan du med fordel vælge detaljer i fine lyse pastelfarver og bløde naturmaterialer, hvis du har valgt et sort køkken med skarpe linjer. Har du et traditionelt hvidt køkken, kan du tilføje den sorte tendens ved at bruge sort bestik, eller sorte stentøjstallerkner. En smuk lampe i matteret glas, gør sig også godt som et blødt og varmt indslag. Tænk generelt på en indretning der inspirerer den taktile sans. Det vil sige at du gerne må blande forskellige overflader og materialer, så der hele tiden opstår en fin balance mellem det rå og det velpolerede. Blanke overflader, og bløde sidedetaljer. Lige som du helst skal udfordre det konventionelle. Vælg utraditionelle farver og sammensætninger, som det sorte bestik, i stedet for det traditionelle sølvfarvede. Men pas på, at du ikke får givet dit køkken et rodet udtryk. Det er de smukke, men simple, kontraster og elementer, som gør forskellen.

Når du har indrettet dit køkken, så slut gerne af med en grøn plante, eller en buket tørrede blomster. Det giver et fint udtryk af bæredygtighed, som er den største trend af alle.