Hvad kan jeg isolere for at spare på varmeregningen

Der er især to steder du kan tage fat, når man taler om efterisolering af hus. Men inden, er det væsentlig, at kigge på huset alder og plan. Ca midt i 1985 begyndte man for alvor, at isolere nybyggeriet. Så er dit hus yngre end 1985, så er der ikke meget at hente på efterisolering. Antallet af plan huset er på er også væsentlig. Bor du i et hus med 1 ½ plan, så er den almindelige efterisolering af loftet udelukket. Her skal man i gang med bats og det er et stort og omkostningstungt arbejde, som ofte ikke kan betale sig, hvis man udelukkende gør det for efterisoleringens skyld.

Bor du i et 1 plans hus bygget før 1985 kan du efterisolere loft og hulmur

1 plans huse bygget før 1985 har et uudnyttet loftsrum, som de fleste bruger til opbevaring. Loftsummet vil typisk have en ringe isolering, fordi der før i tiden ikke var så meget fokus på energibesparelser, miljø og co2 udslip. Da varmen stiger opad, kan du med stor fordel isolere loftsrummet. Den absolut nemmeste og billigste måde at gøre det på, er ved at hyre et isoleringsfirma. De kan i løbet af en halv dags arbejde efterisolere dit loft, med den rette mængde isoleringsmateriale. Inden de går i gang, får du også en kyndig rådgivning i, hvilken type isolering der er den bedst egnede i dit tilfælde. De kan også fortælle, hvor meget du kommer til at spare på din varmeregning, og dermed hvor hurtigt din investering er tjent hjem igen.

Hulmuren i dit hus vil også være oplagt at isolere, da den i dit tilfælde ofte vil være tom eller ringe isoleret.

Bor du i et 1 ½ plans hus bygget før 1985 kan du efterisolere din hulmur

Som nævnt er loftisoleringen besværligt i 1 ½ plans huse. Så er bør du få undersøgt din hulmursisolering. Der vil ofte være en meget stor besparelse at hente på varmeregningen, hvis din hulmur er uisoleret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *