Sådan indretter du dit nye køkken

Det er bare lige sådan at få et nyt køkken. Der er mange ting man skal tænke over, og der skal tages mange vigtige beslutninger. Det gælder om at have styr på selv de mindste detaljer, og med så mange forskellige ting at holde styr på, så kan det godt blive svært at skabe overblik. Derfor får du her en samling gode råd og tips til indretningen af dit nye køkken, samt en liste af overvejelser du bør gennemgå, før du bestiller dit nye køkken.
Går du og drømmer om et nyt køkken? Så find et AUBO-køkken her.

Gode tips til planlægning af det nye køkken

Når du skal have nyt køkken, så skal du også planlægge omhyggeligt. Alt fra inventar og lige til bordhøjde. Der skal tages stilling til alt, og derfor kan du med fordel starte med at lægge et budget for køkkenet. Det er vigtigt, at man tænker over, at køkkenet kan komme til at blive dyrere end forventet, så sæt derfor en ekstra pulje af til uventede udgifter. Det kan desuden blive til flere udgifter, alt efter typen af køkken du vælger. Du bør overveje om køkkenet skal følge boligens overordnede tema og stil, eller om du vil have et køkken, der bryder med stilen for at skabe kontrast i hjemmet. Du kan med fordel undersøge, hvad de forskellige materialer koster at bruge, da nogle er betydeligt dyrere end andre. Det kommer også an på, om du f.eks. skal have solide bordplader, lydløse skuffer og andre high-end-løsninger. Derudover bør du overveje hvor meget udstyr, du skal have i køkkenet.

Der skal selvfølgelig være mulighed for at bruge både køleskab, ovn og komfur, men alt efter hvor meget plads du har til rådighed, så bør du prioritere mellem disse funktioner. Du bør også gå i dybden med de lidt kedeligere detaljer såsom bordhøjde, hvor ventilation skal sidde, hvor skal lyset hænge, og hvad slags skal det være. Du kan med fordel tage en ekspert med på råd, og det vil især gøre planlægningen nemmere, da du får friske og professionelle øjne til at se projektet gennem. På denne måde kan du også opdage eventuelle fejl i planlægningen og få rettet op på disse, før det er for sent.

Dette bør du være opmærksom på

Som tidligere nævnt, så bør du være opmærksom på dit budget. Budgettet kan nemt sprænges, hvis man ikke er opmærksom, og det kan især mærkes på kontoen ved køb af køkken. Derfor bør du sætte en 10-15% mere af til ekstra udgifter. Det kan jo også være, at du falder over noget fedt køkkenudstyr, du gerne vil have med i købet. Derudover bør du være opmærksom på, at alt efter om du renoverer dit gamle køkken eller laver et helt nyt, så kan det betyde noget for arbejdet, hvor dine tidligere elektriske installationer er placeret. Har du f.eks. allerede ovn og opvaskemaskine, så kan det blive svært at flytte rundt på disse, da det vil kræve en masse ekstra arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *