Tilpas din bolig til årstiden

Du skal tænke på din bolig som en levende organisme. En ting som har et liv og som ånder. Derfor har din bolig også brug for, at du passer på den, når det er koldt. Du skal tilpasse boligen til årstiden. Det er meget vigtigt, både for dig og din bolig. Du skal også huske at minde folk i din familie om at passe på deres bolig. For at passe på huset, er det vigtigt, at du har noget godt værktøj. Hvis du ikke har det, er det en oplagt julegave til far.

Ånden i huset

Hvert hus har sin egen ånd. Husets ånd bliver skabt af de mennesker der bor i huset og husets historie. Årstiden har også indflydelse, og det er vigtigt at ånden passer til årstiden. Ellers kan sig og din familie blive meget forvirrede. I kan tilpasse jeres hus til årstiden på mange måder. En af dem er ved hjælp af pynt i huset. Mange familier har meget pynt i deres hus, og det er oplagt at skifte det ud i forhold til årstiden. Pynten kunne eksempelvis hænge i vinduerne. Så kan I om sommeren have dekorationer med sole og vand, og om vinteren have dekorationer med snefnug på. Når det så bliver jul, kan I have julekugler eller snemænd i vinduerne. Og om efteråret kan I lave kastanjedyr og hænge op.

Det praktiske

Der er også noget praktisk, der skal gøres i huset, når det bliver koldt. Det kan eksempelvis være at tænde for varmen. I mange familier slukker man for varmen om sommeren, for at spare på varmen. Men du skal huske at tænde for den igen. Ellers bliver der meget hurtigt, meget koldt i dit hus. Du skal også huske at stille urene i dit hus efter vintertid. Ellers bliver det meget forvirrende at være dig.