Tips: Sådan gør du lejligheden mere lækker

Leder du efter den perfekte lejlighed? Selvom valg af lejlighed ikke har nær de samme konsekvenser for din økonomiske situation eller fremtid, som køb af fast ejendom har, så er der ingen grund til at være ukritisk heller. For din lejlighed skal have gode omgivelser, den plads du har brug for, ligge tæt på job eller studie og være udstyret med et badeværelse og et flot køkken, der gør dit liv bekvemt.

Du kan sagtens peppe en ungdomsbolig på Frederiksberg op

Det kan være svært at finde en ungdomsbolig på Frederiksberg med en overkommelig husleje, når du og din roommate blot har SU og evt. indtægter fra studiejob at klare jer på. Nu har du ikke den store indflydelse på, hvordan køkken og bad er indrettet. Ender du med at takke ja til noget billigt, men uimponerende, har du dog stadigvæk mulighed for at peppe hjemmet op med rette isenkram.

Skab en mere hyggelig stemning med den rette belysning

Har køkkenet i din lejlighed flisebelagte vægge, der er blevet lidt matte med årene, efterhånden som mados har fået lov at lægge sig på dem, kan du få nyt liv i dem ved at pudse dem op. Vil du gøre et bad eller køkken mindre stygt, kan du sørge for bedre belysning – fx ved at skifte lyskilder med gulligt lys ud med LED-pærer, der giver køligt, hvidt lys som det, du kender fra det udendørs dagslys.

Begræns stænk på spejle med et bruseforhæng

Selv hvis du bor alene, kan det inde på badeværelset give mening at hænge et forhæng op. Både så du sikrer dig mod, at strint fra bruseren får lov at plaske over på spejle og paneler, men også så du under dit brusebad kan trække forhænget for at nyde den følelse af ro, som det at være skærmet af for resten af vådrummet kan give. Hvad kan du ellers tænke på, når du vil gøre din bolig behagelig?

Gør en gammel lejlighed mere indbydende med tæpper

I en gammel lejlighed, der ikke er blevet holdt ordentligt vedlige, kan det godt give mening at sprede nogle tæpper over de rådne gulvbrædder – evt. med et plastikunderlag under, så vand spildt på dit tæppe ikke får lov at sive ned i brædderne og volde yderligere skader. Selv i nye lejligheder med flotte gulve kan tæpper give mening til gulvene, hvis du ønsker, folks tramp ikke støjer nær så meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *